Workation 2021

Team

Auteur:
Gwen
Datum:
September 29, 2021
Leesduur:
5 mins

Voor degenen die dit lezen en dit nog niet wisten: Jort en ik zijn ooit met Nojesam begonnen met als plan om lekker remote aan het werk te gaan. Werken vanaf een zonnig terrasje in Texel, Mallorca, Portugal en misschien zelfs wel Curaçao.

Nadat we een paar keer remote hebben gewerkt, hebben we een conclusie getrokken; werken op afstand is (voor ons) gigantisch geromantiseerd. Er is nog geen beeldscherm op aarde waarbij je écht kan zien wat er op je scherm staat wanneer je in de zon zit en als je denkt dat Jort het snel warm heeft – check voor de aardigheid de temperatuur van je laptop na één uurtje werken onder een parasol. Lekker op een ligbedje met de laptop op schoot resulteert in een glijdende laptop op bezwete benen. Werken aan de bar met een cocktail ziet er op de foto’s supercool uit, maar je nek, schouders en rug prefereren een ergonomische houding stiekem toch wel (tenzij je genoeg cocktails hebt gedronken overigens).

No items found.

Voor de thuisblijvers? Klanten vinden je bereikbaarheid met tijdsverschil echt supertof en je collega’s vinden het ook supergezellig om met je te zoomen terwijl je zon en palmbomen op de achtergrond hebt (legit het enige moment dat je workation ook fantastisch lijkt). Je proost een keer met een cocktail en vertelt hoe fan-tas-tisch het is daar… Je continue ruzie met je laptop, de scherm-zon struggle en ergonomische houding laat je lekker achterwege.

De collega’s die in Nederland met ons aan het Zoomen waren, hielpen ons overigens ook herinneren aan het feit dat we beloofd hebben om een keer met zijn allen op workation te gaan. En ondanks mijn sterke argumenten zoals hierboven beschreven, kwam ik niet onder mijn belofte uit. En zo geschiedde; we vonden een leuk stekkie in Corfu en de vakantie werd geboekt!

Tijdens de vlucht waren we allemaal al zo’n 24 uur wakker, dus daar hebben we niet veel van meegekregen. Maar, eenmaal geland, werden we heerlijk wakker geschud door de warme zeebries. WORKATION WHOOP WHOOP!!! We inventariseerden vanaf welke plek we het lekkerst zouden kunnen werken de volgende dagen en hebben ons daarna opgefrist om lekker een hapje te gaan eten. Tijdens zo’n etentje kom je achter hele leuke dingen; Kayleigh en Julia reageren namelijk supersnel (en luid) op onschuldige wespen en Jort slaat ze tussen zijn handen dood. Pepijn vindt dat nogal gewaagd, terwijl ik mij vooral bezighoud met de prachtige planten die hier in het wild groeien en ik maar niet aan de praat krijg thuis. We merken dat een aantal collega’s graag en veel vertellen en dat eigenlijk het hele restaurant hiervan kan meegenieten – maar ik vind het mooi; iedereen is happy, we hebben kunnen werken en het weer is beter dan in Nederland :)

De workation was, (met uitzondering van) de oververhitte laptop in 1 woord fantastisch. We hebben genoten van het mooie weer en de combinatie van werken met tussendoor een duik in het water was letterlijk verfrissend. Ik heb geconcludeerd dat iedereen toch lekkerder werkt in een warme, relaxte omgeving. Het voelde alsof de werkdruk even van de ketel was. We hebben elkaar goed leren kennen en veel gelachen. Oké, nieuwe conclusie: workations zijn niet geromantiseerd en hebben onwijs veel toegevoegde waarden voor je bedrijf en je collega’s. Volgend jaar gaan we weer. Hopelijk met een nog groter team.

Workation 2021

Workations zijn misschien toch wel oké

Gwen
Workation 2021