Is Lemon8 de volgende grote social media-app?

Social Media

Auteur:
Gwen
Datum:
April 24, 2023
Leesduur:
5 mins

Ben je klaar voor de volgende grote social media-hype? Maak dan kennis met Lemon8, de ‘‘nieuwe’’ app die mogelijk een belangrijke rol gaat spelen in de wereld van sociale media.

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat TikTok de afgelopen weken vaak het nieuws haalde, en niet op een goede manier. Het Chinese bedrijf Bytedance, het moederbedrijf van Tiktok, ligt al langer onder vuur in verband met privacy overtredingen. Onlangs werd er een nieuwkomer omarmd in de wereld van sociale media: Lemon8. Mogelijk heb je al een TikTok voorbij zien komen over deze ‘nieuwe’ app. Gaat deze app TikTok vervangen, wordt dit een extra social media platform of gaat Lemon8 de social kanalen Hyves, Meerkat en Periscope achterna?

No items found.
No items found.
No items found.

Even terug naar het begin

Lemon8 is niet helemaal nieuw, in 2020 werd de app namelijk al gelanceerd in Japan. Toch komt de hype nu pas overwaaien. Waar ligt dat aan? Is dit toeval of heeft dit te maken met de negativiteit rondom TikTok? Dat blijft natuurlijk een groot raadsel. Opvallend is wel dat Bytedance grote TikTok-influcers stimuleert om reclame te maken voor de app. Zouden ze op deze manier hun gebruikers willen behouden, mocht het TikTok tijdperk langzaam tot een einde komen?

Wat is Lemon8?

Zo, nu we de speculaties hebben gehad, ben je vast benieuwd naar de app. Wat is Lemon8 en wat brengt het ons? Je kunt het zien als het kindje van Instagram en Pinterest, waaraan diverse functies van Canva en TikTok zijn toegevoegd. Zo zie je verschillende pagina’s en categorieën in de app, waaronder de ‘for you page’ van TikTok en de categorieën zoals home, fashion en food van Pinterest.
Lemon8 richt zich op het delen van korte video’s en inspirerende afbeeldingen. Het is vergelijkbaar met TikTok, maar biedt daarin ook een aantal unieke functies. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld video's van maximaal 8 minuten uploaden, in tegenstelling tot de limiet van 60 seconden op TikTok. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor gebruikers die meer tijd nodig hebben om hun ideeën in beeld te brengen.
Een andere unieke functie van Lemon8 is het mogelijk om muziek en geluiden rechtstreeks vanuit de app te maken én te delen. Dit betekent dat je je eigen muziek of geluidseffecten kunt maken en delen met de wereld. Het is een geweldige manier om je eigen stempel te drukken op de inhoud die je maakt en om je creativiteit echt te laten zien.
Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor foto’s en teksten. Waar Instagram een tijd geleden op veel kritiek kon rekenen toen de app zich meer ging richten op video’s (reels), springt Lemon8 in een gat dat daar is ontstaan, het delen van foto’s.

Hoe gebruik je Lemon8?

Lemon8 is eenvoudig te gebruiken en vergelijkbaar met andere sociale media-apps. Nadat je de app hebt gedownload en je account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het maken en delen van content. Om je alvast een voorsprong te geven voor als de app beschikbaar is in Nederland, hier zijn enkele tips om het meeste uit de app te halen:

Wees creatief: Lemon8 is een geweldige plek om je creativiteit te uiten en nieuwe dingen uit te proberen. Experimenteer op verschillende creatieve manieren met het bewerken van foto’s, maak originele carrousels, videoformats, muziek en geluiden om je inhoud echt op te laten vallen.
Interactie met andere gebruikers: net als bij andere sociale media-apps is interactie met andere gebruikers een belangrijk onderdeel bij het gebruik van Lemon8. Reageer op de inhoud van anderen, stuur berichten en volg andere makers om inspiratie op te doen en jezelf te promoten.
Bouw je aanwezigheid op: als je Lemon8 serieus wilt gebruiken om jezelf te promoten of je creativiteit te uiten, is het belangrijk om consistent te zijn in het maken en delen van inhoud. Bouw een aanwezigheid op door regelmatig nieuwe content te uploaden en interactie te hebben met andere gebruikers.

Disclaimer: de app is (nog) niet beschikbaar in Nederland.

Dus, wat is onze conclusie?

Lemon8 is een nieuwe en spannende app die de wereld van sociale media op zijn kop zet, door de beste functies uit de bekendste social media kanalen in één app samen te voegen. Met de unieke functies van Lemon8, zoals de mogelijkheid om langere video's te uploaden en muziek en geluidseffecten rechtstreeks vanuit de app te maken én te delen, biedt het gebruikers een hele nieuwe wereld van mogelijkheden om hun creativiteit te uiten en zichzelf te promoten. Of je nu een creatieve maker, artiest, of gewoon op zoek bent naar inspiratie. Lemon8 is het proberen waard, nu alleen nog even wachten tot de app in Nederland beschikbaar is!  

Is Lemon8 de volgende grote social media-app?

Het klinkt wel als een vette app, maar ik betwijfel of het in Nederland een hype gaat worden

Kirsten
Unison elementen